![TOP 10 mașini ieftine de întreținut 2022](https://www.romauto.ro/articole/wp-content/uploads/2023/07/TOP-10-masini-ieftine-de-intretinut-2023.jpg)
Alegerea uneia dintre cele mai eficiente mașini din punct de vedere al consumului de combustibil poate fi foarte importantă, deoarece plata pentru combustibil este de obicei cea mai mare cheltuială anuală a mașinii.
Datorită celei mai recente tehnologii de economisire a combustibilului, există o mulțime de mașini economice în 2023, mari și mici, atât pe benzină, cât și diesel sau hibride.
Cele mai economice mașini pe benzină
![Hyundai i30](https://www.romauto.ro/articole/wp-content/uploads/2022/08/cele-mai-bune-masini-hatchback-second-hand-Hyundai-A-Class-1024x659.jpg)
1. Hyundai i30
Hyundai i30 este cea mai economică mașină pe benzină pe care o poți cumpăra în momentul scrierii acestui articol.
Mai exact, modelul 1.0 T-GDi SE Connect cu 120 CP este cea mai frugală versiune pe care o poți comanda, atingând o cifră oficială de economie de combustibil de 3,83 L/100 km, iar vestea bună pentru cei care vor cutie de viteze automată, este că care același consum ca și versiunea manuală.
Nu numai că este economică, ci ne și place Hyundai i30 datorită sumei sale generoase de caracteristici standard de siguranță, cum ar fi frânarea de urgență autonomă, asistența la menținerea benzii de circulație și farurile automate.
Vei primi senzori de parcare față și spate, o cameră de marșarier, radio digital, compatibilitate Apple CarPlay și Android Auto pe SE Connect. Este, de asemenea, un cruiser de autostradă fantastic, cu zgomot minim de vânt care îi sporește rafinamentul, împreună cu un confort decent de rulare.
Citește recenzia noastră despre Hyundai i30 Fastback 2020
![Mazda2](https://www.romauto.ro/articole/wp-content/uploads/2023/07/Mazda2.webp)
2. Mazda2
Mazda2 pe benzină este vândută alături de Mazda2 Hybrid, care se bazează pe Toyota Yaris Hybrid.
În timp ce modelul hibrid obține o cifră impresionantă de 3,166 L/100 km, modelul mild-hybrid de 1,5 litri SkyActiv-G, pe benzină, de 90 CP, pe care ne concentrăm aici, este capabil de 3,914 L/100 km. De asemenea, este mult mai ieftin decât Mazda2 HEV, ceea ce îl face o opțiune mai accesibilă.
Ne place Mazda2 din multe motive, pe lângă economia de combustibil. Deși începe să arate demodată pe interior, Mazda2 are un stil atractiv, iar manevrarea sa o face demnă de insigna Mazda.
Are faruri LED, Bluetooth, control de croazieră, geamuri electrice, aer condiționat și senzori de parcare spate ca standard, deci este încă o mașină destul de bine echipată, în ciuda vechimii sale.
![Suzuki Swift](https://www.romauto.ro/articole/wp-content/uploads/2023/07/Suzuki-Swift.webp)
3. Suzuki Swift
Motorul Dualjet de 1,2 litri al lui Suzuki Swift este capabil de 3,94 L/100 km în testele oficiale, ocupând locul trei în clasamentul celor mai economice mașini pe benzină. Acest motor asistat cu tehnologie MHEV produce 83 CP și este utilizat în toată gama Swift, dar SZ-L entry-level este cel care obține cea mai bună cifră de economie de combustibil.
Deși există interioare mai plăcute oferite de rivali, SZ-L este puțin mai bine echipat și este alegerea noastră din gamă chiar și fără a lua în considerare consumul de combustibil.
Această versiune vine cu un ecran tactil de șapte inchi, radio DAB, conectivitate Apple CarPlay și Android Auto, precum și o cameră de marșarier. Farurile cu LED-uri, jantele din aliaj și aerul condiționat sunt toate incluse, oferind ceea ce majoritatea cumpărătorilor vor avea nevoie într-un supermini.
Cele mai economice mașini diesel
![Peugeot 208](https://www.romauto.ro/articole/wp-content/uploads/2022/05/peugeot-208-electric-e-208-17-1024x512.jpg)
1. Peugeot 208
Cea mai economică mașină diesel scoasă la vânzare în primăvara anului 2023 este Peugeot 208 cu un motor BlueHDi de 1,5 litri și 100 CP. Deși acest motor este utilizat într-o varietate de vehicule de la mărcile surori Citroen, DS Automobiles și Opel, doar în 208 atinge cea mai impresionantă valoare a economiei de combustibil de 3,12 L/100 km, ceea ce îl face alegerea ideală dacă parcurgei în mod regulat distanțe lungi.
Credem că Peugeot 208 este una dintre cele mai elegante mașini din clasa sa, așa că dacă ești un fan al aspectului său și al culorilor de caroserie, acest lucru nu va face decât să-și sporească atractivitatea.
Unul dintre punctele sale unice de vânzare este interiorul său atractiv; se simte bine construit, cu materiale moi la atingere care împodobesc habitaclu și volanul mic și gros, marca Peugeot. Această roată mică are, de asemenea, avantajul de a face intrumentalul digital de bord al mașinii mai vizibil.
În mod standard, Peugeot 208 beneficiază și de multă tehnologie, inclusiv un ecran de infotainment de șapte inchi care crește la 10 inchi în echipamentele superioare, o versiune 3D a sistemului i-Cockpit de la Peugeot și o cameră de marșarier de 180 de grade în echipamentele Allure Premium+ și mai sus.
Citește recenzia noastră despre Peugeot 208 electric
![Volkswagen Golf 8](https://www.romauto.ro/articole/wp-content/uploads/2023/07/1-volkswagen_golf-8.webp)
2. Volkswagen Golf 8
Numele Volkswagen Golf este unul dintre cele mai cunoscute de pe această listă – iar cu motorul diesel de 2,0 litri TDI cu 115 CP este una dintre cele mai economice mașini hatchback.
Este capabil să aibă o economie de combustibil de 3,5 L/100 km și vei obține imaginea ușor premium asociată mărcii, împreună cu un interior mai spațios decât modelele enumerate în această listă cu mașini economice în 2023.
VW Golf 8 se simte bine la condus, iar în dotarea entry-level vei obține faruri cu LED automate, senzori de parcare față și spate, jante din aliaj de 16 inchi și oglinzi exterioare încălzite electric și reglabile.
De asemenea, sunt introduse o mulțime de dotări de siguranță, inclusiv controlul adaptiv al vitezei de croazieră, asistența la menținerea benzii și tehnologia de recunoaștere a semnelor rutiere, dar infotainmentul său a fost criticat.
Citește recenzia noastră despre Volkswagen Golf 2020
![Citroen C3](https://www.romauto.ro/articole/wp-content/uploads/2022/03/citroen-c3-6.jpg)
3. Citroen C3
Citroen este o altă marcă din grupul Stellantis (împreună cu Peugeot) care apare pe această listă cu mașini economice 2023 datorită motorului său diesel BlueHDi de 1,6 litri foarte eficient.
Vezi si Cine detine marcile de masini?
În modelul Citroen C3 în versiunea Shine Plus, este capabil să obțină o cifră oficială a economiei de combustibil de 3,58 L/100 km, ocupând locul nostru pe locul trei pentru cele mai economice motoare diesel.
Cel mai recent C3 are un design mai distinctiv decât iterațiile anterioare. A dispărut imaginea de supermini deznădăjduită, în favoarea unei poziții înălțate asemănătoare SUV-ului, care ajută la ameliorarea denivelărilor și oferă o călătorie lină – o caracteristică pentru care Citroen a fost renumită de mult timp.
Versiunile Shine Plus sunt dotate standard cu navigație prin satelit, scaune Advanced Comfort, o cotieră pentru șofer și frânare autonomă, iar majoritatea modelelor C3 beneficiază de tehnologii precum Bluetooth, un radio DAB și un ecran de infotainment de șapte inchi cu Apple CarPlay și Android Auto.
Citește recenzia noastră despre Citroën C3 Aircross SUV 2017
Cele mai economice mașini hibride plug-in
![Mercedes C-Class](https://www.romauto.ro/articole/wp-content/uploads/2022/07/Mercedes-C-Class-hybrid.jpg)
1. Mercedes C-Class
Dacă vrei o mașină cu o insignă premium, unul dintre cele mai bune interioare de pe piață și probabil cea mai bună cifră de economie de combustibil, hibridul plug-in Mercedes C 300 e este capabil de un uluitor 0,416 L/100 km.
Acest lucru se datorează capacității mașinii de a călători până la 108 km numai cu energie electrică, potrivit Mercedes.
Mercedes se concentrează pe confort, mai degrabă decât pe distracția șoferului, iar Clasa C oferă cu siguranță acest aspect – conducerea în modul electric face, de asemenea, circulația și mai silențioasă, ceea ce va spori atractivitatea pentru unii.
Mercedes face o treabă grozavă cu cele mai noi interioare ale sale, iar Clasa C nu face excepție – designul este frumos și modern și îi oferă un avantaj față de rivali. Șoferii primesc un grup de instrumente digital de 12,3 inchi, iar modul în care ecranul central de infotainment de 11,9 inchi afișează Android Auto și Apple CarPlay este mult mai reușit decât rivalii.
Citește recenzia noastră despre Mercedes C-Class 2021
![BMW Seria 2 Active Tourer](https://www.romauto.ro/articole/wp-content/uploads/2022/10/BMW-Seria-2-Active-Tourer-6.jpg)
2. BMW Seria 2 Active Tourer
BMW Seria 2 Active Tourer este un model de mașină (MPV) pe cale de dispariție, în ciuda faptului că este produs de o marcă premium precum BMW și este chiar disponibil ca hibrid plug-in.
Cu toate acestea, impresionantul consum de 0,5 L/100 km al lui 225e xDrive Sport ar trebui să fie suficient pentru a-ți atrage atenția dacă ești în căutarea uneia dintre cele mai economice mașini.
BMW Seria 2 Active Tourer oferă, de asemenea, un sistem de infotainment elegant format din două ecrane curbate – a fost, de asemenea, unul dintre primele modele ale mărcii care a primit sistemul BMW iDrive 8. Citeste aici despre ce este și cum funcționează BMW iDrive.
Dimensiunea Seria 2 Active Tourer îl face puțin mai practic decât Seria 1, iar poziția mai înaltă facilitează accesul. Este o opțiune bună pentru familiști, deoarece autonomia electrică de 92 de kilometri înseamnă că se poate ocupa de majoritatea călătoriilor prin oraș numai cu energie electrică, în timp ce oferă o senzație premium.
Citește recenzia noastră despre BMW Seria 2 Active Tourer 2022
![BMW X1](https://www.romauto.ro/articole/wp-content/uploads/2023/01/bmw-x1-2022-thumb.jpg)
3. BMW X1
Cel mai recent BMW X1 este unul dintre cele mai versatile modele BMW, având în vedere că este disponibil cu aproape toate opțiunile de propulsie de pe piață: versiunile pe benzină, diesel, electrice și hibrid plug-in sunt toate aici.
Dacă nu ești pregătit să treci la modelul electric, modelul hibrid plug-in xDrive25e de 255 CP utilizează un motor pe benzină de 1,5 litri asociat cu un motor electric și obține cifre de economie de combustibil de 0,59 L/100 km, ceea ce ar trebui să mențină costurile pentru combustibil scăzute dacă utilizezi în mod regulat autonomia sa electrică de 90 de kilometri.
Ne place în mod deosebit modul de conducere al BMW X1, deși acest lucru va fi oarecum compromis de greutatea suplimentară a bateriilor suplimentare ale hibridului plug-in.
Cu toate acestea, X1 primește multă tehnologie, iar interiorul său este foarte atractiv, utilizând pe scară largă materiale de înaltă calitate.
Citește recenzia noastră despre BMW X1 sau versiunea electrică BMW iX1
TOP 9 mașini economice 2023
- benzină
- Hyundai i30
- Mazda2
- Suzuki Swift
- diesel
- Peugeot 208
- Volkswagen Golf 8
- Citroen C3
- PHEV
- Mercedes C-Class
- BMW Seria 2 Active Tourer
- BMW X1
Vezi si TOP 10 mașini ieftine de întreținut 2022
Urmărește RomAuto.ro pe Google News