
Motorizare Subaru Forester 2021 si performanta
Deși pare un SUV înalt, Subaru Forester 2021 se bazează pe aceleași componente ca și Subaru Impreza și, ca rezultat, se simte mai bine la condus decât modelul vechi. Nu e o transformare completă, totuși, pentru că încă există multă înclinare a caroseriei în viraje și poți simți cum partea din față se coboară și se ridică când frânezi și accelerezi.
Cu siguranță se simte mai puțin distractiv la volan decât un Ford Kuga sau Mazda CX-5. Forma sa verticală și ferestrele mari oferă o vizibilitate excelentă, dar introduc și destul zgomot de vânt la viteze mai mari.
Cutia sa de viteze automată CVT este lină în oraș și, dacă nu îți place senzația de „bandă elastică” pe drumurile de țară, padelele de pe volan imită rapoartele fixe ale unei cutii de viteze automate mai tradiționale.
Totuși, performanțele sale nu sunt impresionante, având o accelerație de la 0 la 100 km/h în 11,8 secunde și o viteză maximă de 188 km/h, fiind în urma majorității rivalilor, mai ales având în vedere prețul său de peste 40.000 euro. (preturi si specificatii pagina oficiala Subaru Romania)
Am constatat că combinația dintre această lipsă de putere și cutia de viteze CVT ne-a făcut să solicităm motorul mai mult decât ne-ar fi plăcut, pentru a menține un ritm decent.
Nici nu s-a îndepărtat de rădăcinile sale robuste, strălucind în off-road, unde are o gardă la sol bună și tratează cu ușurință terenurile dificile. Am observat că sistemul hibrid poate uneori să ezite în fața unor pante mai abrupte, dar coborârile sunt gestionate cu ajutorul controlului coborârii.
Există setări diferite pentru zăpadă/pământ și zăpadă/nămol care modifică comportamentul Forester-ului la viteze mici, iar această tehnologie, împreună cu sistemul de tracțiune integrală al Subaru, face ca acesta să fie unul dintre cele mai capabile SUV-uri de familie, aproape la nivelul unui Land Rover Defender.