Este Hyundai Kona Hybrid o mașină bună?
Am fost cu adevărat impresionați de versiunea electrică a noului Hyundai Kona, datorită combinației sale atrăgătoare de confort, rafinament, practicabilitate și calitate. Trebuie să spunem că versiunile cu motor cu combustie – una dintre ele fiind un hibrid cu auto-încărcare (HEV) – nu au același grad de impresionare.
Cu toate acestea, ele au majoritatea acelorași calități, deci există multe de apreciat. Dacă cauți o mașină de familie compactă, elegantă, practică, ușor de folosit și dotată cu tehnologie, nu putem gândi la multe mașini care să ți se potrivească mai bine decât Hyundai Kona 2023.
Citește rezumatul în continuare, sau sari direct la subiectul care te interesează mai mult.
- CO2 si consum 4.6/5
- Motoare si performanta 4.2/5
- Interior si confort 4.2/5
- Practicitate 4.5/5
- Fiabilitate si siguranta 4.3/5
Modele Hyundai Kona Hybrid 2023, specificații și alternative
Când primul SUV Kona a sosit în 2018, avea multe puncte forte și s-a dovedit a fi un autoturism foarte echilibrat. Ceea ce l-a diferențiat de multitudinea de concurenți SUV mici, însă, a fost designul său neconvențional și remarcabil, dar în același timp elegant.
Sărim în 2023 și hai să cunoaștem succesorul, Kona Mk2. Deși designul folosit este destul de diferit, impactul vizual rămâne la fel de puternic. Inspirându-se din Hyundai Tucson, mai mare, prezintă acum lumini frontale parametrice specifice Hyundai, dar ceea ce chiar atrage atenția este bara subțire de lumină care traversează întreaga lățime frontală a mașinii.
Există și unul similar în spate, amplificând efectul uau. În general, Hyundai Kona 2023 are un aspect futurist care, sincer vorbind, s-ar putea să fie prea îndrăzneț pentru unii, dar care va fi pe placul multor alții.
La fel ca la modelul anterior, ai o varietate de motorizări din care să alegi. Există versiuni electrice, despre care am scris într-o recenzie separată, care sunt cele mai bune alegeri pentru majoritatea cumpărătorilor. În această recenzie, ne vom concentra pe versiunile pe benzină si HEV.
Acestea includ un motor turbo de 1.0 litri cu trei cilindri care produce 120 CP, și un 1.6 turbo cu 198 CP la vârful gamei, cu un hibrid cu auto-încărcare de 141 CP poziționat armonios la mijloc. Hibridul folosește o transmisie automată cu dublu ambreiaj cu șase viteze, în timp ce celelalte două motoare pot fi alese cu o transmisie manuală de șase viteze sau una automată twin-clutch cu șapte viteze.
Se oferă și diverse niveluri de echipare. Chiar și modelele de bază, denumite Advance, sunt foarte bine echipate, cu jante din aliaj, aer condiționat cu două zone, lumini și ștergătoare automate, geamuri electrice, control al vitezei, senzori de parcare față și spate, cameră pentru mersul înapoi, o mulțime de sisteme electronice de asistență pentru șofer și un sistem infotainment sofisticat care include un ecran tactil de 10,25 inch cu DAB, navigație și integrare completă a smartphone-ului.
Următorul nivel este N Line, care adaugă un stil mai sportiv, scaune față și spate încălzite, volan încălzit, iluminare ambientală interioară, geamuri spate fumurii, hayon electric și un suport de încărcare wireless pentru telefon.
Echiparea N Line S adaugă scaune față cu reglaj electric și ventilație, tapițerie din piele și Alcantara, climatizare cu trei zone și un upgrade la sistemul audio BOSE. Varianta de top, denumită Ultimate, vine cu și mai multe dotări de lux, precum tapițerie integrală din piele și un trapa solară electrică.
Alternative la Hyundai Kona Hybrid
La fel ca modelul Kona original, noua mașină are destui concurenți. Fie că te gândești la Kona pe benzină, la varianta hibrid sau la cea complet electrică, există multe alte opțiuni care să te atragă.
Benzina
- Ford Puma
- Volkswagen T-Cross
- Seat Arona
- Skoda Kamiq
Hibride
- Toyota Yaris Cross
- Honda HR-V
- Nissan Juke
- Renault Captur
Electrice
- Peugeot e-2008
- Opel Mokka Electric
- Jeep Avenger