Acestea sunt cele mai bune mașini noi pe care le poți deține în România, după părerile voastre, cei care ați completat sondajele noastre Romanian Driver!
Anul acesta am îmbunătățit modurile în care am adunat și studiat datele de la mii de proprietari care și-au făcut timp să ne împărtășească informații. Aceste modificări au făcut sondajul mai precis și, prin urmare, mai relevant ca niciodată.
Sondajul pentru cele mai bune masini 2022 adresează consumatorilor o serie de întrebări pe mai multe categorii, de la performanța de conducere până la costurile de funcționare. Cifrele sunt apoi analizate și aplicate ponderi statistice, ceea ce ne oferă opiniile voastre la nivel național.
Top 10 cele mai bune mașini 2022 în România
Iată primele 10 mașini din sondajul Romanian Driver 2022 pentru cele mai bune mașini noi, enumerate în ordine descrescătoare, de la nota cea mai mare, la cea mai slabă.
Ne-ar fi placut ca Dacia Duster să obțină un punctaj mai mare, însă, nici locul 14 nu este rău, DELOC!
1. Kia XCeed (2019 – prezent)
Kia XCeed se bucură de victorie absolută anul acesta. Mașinile din top 10 sunt separate de mici diferențe de scor, dar Kia nu doar a mutat stâlpii stadionului, ci i-a dezgropat, a fugit cu ei înapoi în Coreea de Sud, și a construit un nou stadion în jurul lor de zece ori mai bun.
În sondajul nostru de anul trecut cu Top Masini 2021 Raport Calitate-Preţ, Kia XCeed nici măcar nu a fost prezent în listă, pentru că am avut doar patru chestionare cu acest model, dar chiar și atunci a primit punctaje mari.
Pentru început, Kia XCeed are două victorii acum, pentru exterior și pentru manevrabilitate. Potrivit respondenților, are caroseria de cea mai bună calitate dintre toate și cea mai receptivă direcție. Frânele sunt, de asemenea, fără reproș, spun proprietarii.
Într-adevăr, XCeed funcționează bine în fiecare domeniu, dar interiorul său este un adevărat punct culminant. V-a placut felul în care este proiectat interiorul și cât de confortabile sunt scaunele din față, în timp ce vizibilitatea este excelentă și totul pare durabil.
Proprietarii spun, de asemenea, că ecranul tactil este clar și receptiv, în timp ce echilibrul dintre comenzile fizice și cele ale ecranului tactil este aproape perfect.
Tehnologia mașinii este ușor de utilizat, iar conectarea unui smartphone la configurația de infotainment este simplă. Între timp, sistemele de încălzire și aer condiționat au avut și ele comentarii pozitive.
Calitatea construcției este fantastică, potrivit respondenților la sondaj, iar proprietarii au lăudat și costurile de întreținere. În cele din urmă, Kia XCeed are numeroase compartimente interioare, caracteristici mai bune pentru copii decât orice altă mașină și o cutie de viteze netedă. Nu se poate spune mai bine de atât.
Citește recenzia noastră despre Kia XCeed
2. Mazda CX-5 (2016 – prezent)
Mazda CX-5 a urcat cu o poziție în acest an, urcând de la treia la a doua pozitie, făcând rocadă cu Kia Rio. Valoarea este o componentă importantă a succesului modelului CX-5, deoarece proprietarilor iubesc ceea ce primesc pentru banii lor. Adăugați scoruri grozave pentru fiabilitate și calitatea construcției, iar Mazda este o adevărată surpriză.
Aspectul unghiular al CX-5 a primit note decente și proprietarii iubesc atât interiorul, cât și finisajul exterior al mașinii.
Calitatea construcției este un alt domeniu în care mașina are rezultate bune, la fel ca confortul scaunelor din față, spațiul pentru picioarele din spate și vizibilitatea. Combină costurile reduse de întreținere și asigurarea, iar CX-5 arată inatacabil. Deci, ar fi păcat să te simți puțin dezamăgit de economia de combustibil a Mazda.
Mai mult, ne-ați spus că direcția lui CX-5 este receptivă și se descurcă bine pe drumuri întortocheate, în timp ce calitatea călătoriei primește note puternice.
Practicitatea este un alt domeniu în care Mazda CX-5 a primit punctaje mari, pentru că are un portbagaj mare și o mulțime de alte spatii interioare utile.
Citește recenzia noastră despre Mazda CX-5
3. Kia Rio (2017 – prezent)
Kia Rio termină pe locul al treilea în acest an, după ce a fost pe locul doi în 2021.
Hatchback-ul coreean nu a excelat pe nici un segment anume al sondajului, dar cu toate acestea a obținut rezultate bune în aproape fiecare zonă. Infotainmentul este evaluat ca fiind un adevărat plus; sistemul de navigare prin satelit are rezultate bune, în timp ce ecranul tactil este sensibil și susținut de un număr bun de comenzi fizice.
De asemenea, am observat că sunteți mari fani ai raportului calitate-preț oferit de Kia Rio, și a consumului scăzut de combustibil. Interiorul Rio este atât elegant, cât și bine făcut. Scaunele din față sunt evaluate ca fiind foarte confortabile, în timp ce locurile din spate au mult spațiu pentru picioare.
În spatele volanului, proprietarii Rio sunt mulțumiți de direcția mașinilor lor, în timp ce frânele primesc și ele comentarii bune. Călătoria este bună, iar portbagajul se simte mai mare decât v-ați aștepta pentru o mașină de această dimensiune.
În cele din urmă, numărul de caracteristici de siguranță este, de asemenea, lăudabil.
4. Skoda Kodiaq (2016 – prezent)
Skoda Kodiaq a urcat cu două locuri în 2022. Se află în fruntea întregului studiu în ceea ce privește caracterul practic, iar flexibilitatea aranjamentului interiorului cu cinci sau șapte locuri aduce, de asemenea, scoruri mari. Portbagajul mare și abundența de locuri de depozitare interioare îi întăresc scorul ridicat.
Fiabilitatea este un alt domeniu în care Kodiaq are scoruri bune, depășind din nou întregul sondaj. Scorurile mari continuă să vină, proprietarii lui Kodiaq lăudând designul exterior și finisajul interior.
Deci de ce nu s-a clasat mai sus? Ei bine, sistemele de propulsie sunt punctul său slab; ne-ati spus că motoarele nu oferă suficientă putere pentru un vehicul de această dimensiune și că transmisia ar putea fi mai lină.
Costurile de funcționare sunt o altă dezamăgire, proprietarii sugerând că cifrele lor privind economia de combustibil nu sunt atât de bune pe cât și-ar dori. Costurile de service au fost, de asemenea, criticate de unii.
Totuși, Skoda are rezultate destul de bune în toate domeniile. Spațiul pentru picioare pe bancheta din spate a fost foarte apreciat, iar stilul interior este de asemenea lăudat, la fel ca și vizibilitatea.
Citește recenzia noastră despre Skoda Kodiaq 2021
5. Hyundai Kona (2017 – prezent)
Câștigătorul de anul trecut poate să fi coborât patru locuri anul acesta, dar nu este ceva grav. Într-adevăr, locul cinci al micului SUV întărește de fapt faptul că proprietari îl iubesc.
A depășit clasamentul general pentru sistemul său de infotainment, obținând un punctaj bun pentru ușurința de conectivitate, capacitatea de răspuns a ecranului tactil în sine și cât de bine funcționează navigația prin satelit. Proprietarii consideră că este ușor de utilizat.
Indiferent de ce se află sub capotă, fie că este benzină, diesel, hibrid sau electric, Hyundai Kona primește note puternice pentru motor și cutie de viteze. Respondenții consideră că accelerația este bună, în timp ce cutiile de viteze sunt netede, iar mașina tinde să mențină zgomotul scăzut.
De asemenea, ne-ați spus că Hyundai Kona este de încredere și se simte bine construit, în timp ce frânele și direcția vă oferă încredere.
Portbagajul îi aduce lui Kona o notă neagră, dar Hyundai răspunde cu scoruri mari pentru vizibilitate excelentă și scaune față confortabile. Caracteristicile pentru copii ale lui Kona și echipamentul său de siguranță, plus costurile sale reduse de funcționare, au fost din nou lăudate.
Citește recenzia noastră despre Hyundai Kona N Line
6. Kia Sportage (Mk4, 2015 – 2021)
Poate că această generație Kia Sportage a fost înlocuită, dar locul șase pentru vechiul crossover este încă un rezultat foarte bun. A obținut succesul deoarece proprietarii sunt mari fani ai stilului, practicii și confortului atât pe scaunele din față, cât și pe cele din spate.
De asemenea, au fost lăudate caracteristicile pentru copii, în timp ce tehnologia din mașină este ușor de utilizat, iar costurile de întreținere sunt perfect gestionabile. Experiența de condus oferită de șasiu este foarte apreciată, dar motoarele dezamăgesc oarecum.
Există și un alt dezavantaj, deoarece proprietarii trebuie să tureze motorul din greu pentru a face progrese, ceea ce dăunează economiei; Kia se află pe locul 53 în această categorie.
Citește recenzia noastră despre Kia Sportage 2022
7. Honda CR-V (2017 – 2020)
Honda are motive întemeiate să fie mulțumită de rezultatul CR-V în sondajul din acest an, deoarece acesta a urcat de la 24 în 2021 la poziția a șaptea în acest an. Este o urcare impresionantă și este determinată de scoruri bune pentru vizibilitate, spațiu pentru picioare in spate, grup motoare și calitatea construcției.
De asemenea, ne-ați spus că modul în care se conduce Honda CR-V este unul pozitiv, iar sistemele de siguranță sunt evaluate suficient pentru a pune Honda pe primul loc atât pentru funcționalitate, cât și pentru ușurința de utilizare.
Alte laude au fost pentru încălzire și aerul condiționat, desi este păcat că proprietarilor nu le place sistemul de infotainment.
Citește recenzia noastră despre Honda CR-V 2018
8. Toyota C-HR (2016 – prezent)
Proprietarilor de Toyota C-HR le place foarte mult cum arată, în primul rând. Experiența de condus este foarte apreciată, mașina obținând locul trei pentru capacitatea de răspuns a direcției și pe locul al doilea pentru confortul de călătorie. Performanța și economia oferite de sistemul de propulsie hibrid sunt, de asemenea, foarte apreciate.
Deci de ce Toyota CH-R nu se află în primele cinci? Ei bine, câteva zone dezamăgesc: în timp ce mașina arată grozav din exterior, acel stil radical scade vizibilitatea în afara, unde este clasată pe locul 45.
Proprietarii nu sunt prea încântați nici de sistemul de navigație prin satelit, de spațiul de depozitare interior și de spațiul pentru bagaje.
Citește recenzia noastră despre Toyota C-HR Hybrid
9. Tesla Model 3 (2017 – prezent)
În cele din urmă, Tesla a ajuns în top 10 al sondajului anual Romanian Driver cu Modelul 3, în ciuda numeroaselor video-uri de pe Tik Tok care trag marca auto în jos.
Sistemul de propulsie al mașinii electrice este un punct deosebit de important, deoarece se află în fruntea studiului atât pentru accelerație, cât și pentru costurile de funcționare.
Există, totuși, o dezamăgire: calitatea construcției. Tesla Model 3 este pe ultimul loc pentru finisajul exterior și materialele folosite și pe locul 70 pentru calitatea generală. Într-adevăr, faptul că 43,6% dintre proprietari au declarat că s-au confruntat cu o problemă este o adevărată îngrijorare.
Citește recenzia noastră despre Tesla Model 3 2019
10. SEAT Ateca (2016 – prezent)
Proprietarii iubesc în mod clar valoarea pe care o oferă SEAT Ateca, deoarece se află pe locul 10 pentru al doilea an consecutiv.
Nu totul este însă la fel de roz, pentru că în unele zone mașina chiar te dezamăgește. De exemplu, calitatea condusului și performanța motorului nu au recenzii foarte bune, în timp ce manevrabilitatea și sensibilitatea la direcție au scoruri mari, ceea ce este neobișnuit pentru un SUV. Cu toate acestea, Ateca ocupă doar locul 47 la general pentru plăcerea de a conduce.
Șoferii consideră că spațiul pentru bagaje este peste medie, deși ar fi apreciată mai multă flexibilitate a scaunelor.
Ajută-i și tu pe cei care își caută o mașină completând sondajul Romanian Driver!
Cele mai bune masini 2022 conform Romanian Driver: de la 1 la 75
Clasament | Model | Scor general |
1 | Kia XCeed | 9,4 |
2 | Mazda CX-5 | 9,35 |
3 | Kia Rio | 9,33 |
4 | Skoda Kodiaq | 9,32 |
5 | Hyundai Kona | 9,3 |
6 | Kia Sportage | 9,29 |
7 | Honda CR-V | 9,25 |
8 | Toyota C-HR | 9,22 |
9 | Tesla Model 3 | 9,2 |
10 | SEAT Ateca | 9,18 |
11 | MINI Cooper | 9,12 |
12 | Kia Niro | 9,08 |
13 | Peugeot 3008 | 9,04 |
14 | Dacia Duster | 9,02 |
15 | Kia Picanto | 8,95 |
16 | Kia Ceed | 8,98 |
17 | Peugeot 2008 | 8,96 |
18 | Skoda Karoq | 8,958 |
19 | Jaguar F-Pace | 8,954 |
20 | Kia e-Niro | 8,95 |
21 | Ford Puma | 8,94 |
22 | Toyota Yaris | 8,93 |
23 | Volvo XC40 | 8,92 |
24 | Opel Grandland X | 8,91 |
25 | Citroen C3 Aircross | 8,9 |
26 | Ford Ecosport | 8,895 |
27 | Nissan Qashqai | 8,892 |
28 | Honda Jazz | 8,89 |
29 | SEAT Leon | 8,88 |
30 | Mercedes Clasa A | 8,878 |
31 | Renault Captur | 8,872 |
32 | BMW Seria 3 | 8,867 |
33 | Ford Kuga | 8,86 |
34 | Volkswagen T-Roc | 8,85 |
35 | Kia Stonic | 8,84 |
36 | MINI Countryman | 8,83 |
37 | Peugeot 208 | 8,82 |
38 | Toyota Corolla | 8,8 |
39 | Mercedes GLC | 8,798 |
40 | SEAT Arona | 8,792 |
41 | Land Rover Discovery Sport | 8,788 |
42 | Opel Corsa | 8,785 |
43 | Audi Q3 | 8,782 |
44 | BMW Seria 1 (2011-2019) | 8,76 |
45 | Volkswagen Tiguan | 8,75 |
46 | Citroen C3 | 8,74 |
47 | BMW Seria 5 | 8,73 |
48 | Toyota Aygo | 8,71 |
49 | Nissan Juke | 8,7 |
50 | Honda Civic | 8,68 |
51 | Volkswagen Polo | 8,67 |
52 | Suzuki Vitara | 8,667 |
53 | Range Rover Evoque | 8,664 |
54 | BMW Seria 1 (2020 – prezent) | 8,65 |
55 | Audi Q2 | 8,646 |
56 | Audi A5 | 8,642 |
57 | Nisan Qashqai+2 | 8,63 |
58 | Mercedes GLA | 8,62 |
59 | Audi A3 | 8,61 |
60 | Audi A4 | 8,6 |
61 | Dacia Logan | 8,587 |
62 | Hyundai i10 | 8,584 |
63 | Nissan Leaf | 8,57 |
64 | Opel Astra | 8,54 |
65 | Hyundai Ioniq | 8,53 |
66 | Skoda Octavia | 8,51 |
67 | Ford Fiesta | 8,49 |
68 | Mercedes Clasa E | 8,48 |
69 | Volvo XC60 | 8,47 |
70 | Audi A3 (2012-2020) | 8,46 |
71 | BMW X3 | 8,45 |
72 | Audi A1 | 8,42 |
73 | SEAT Ibiza | 8,41 |
74 | BMW X5 | 8,38 |
75 | Volkswagen Golf | 8,35 |