
Anumite lucruri sunt inevitabile în viață: taxele, amenzile și costul benzinei crescând pentru totdeauna. Prin urmare, factorul decisiv în cumpărarea unui vehicul, altul decât prețul, este eficiența combustibilului.
Evident, un consum scăzut de combustibil înseamnă mai multe economii. Prin urmare, ține cont de unele dintre aceste indicații despre cum să reduci consumul de combustibil.

1. Evită viteza inutilă
Când îi dai talpă, este clar ca mașina consumă întotdeauna mai mult gaz.
Viteza constantă pe autostradă poate reduce consumul cu aproape 30%! În plus, conducerea rațională se va dovedi mai sigură și pentru tine. Adică, poți economisi considerabil mai mult decât banii de combustibil.
Deși consumul de combustibil crește de obicei rapid la peste 50 km/h, fiecare mașină își atinge economia optimă de combustibil la viteze diferite. Unele mașini au un indicator, precum o sageată mică în dreptul vitezei recomandate, în ultima treaptă de viteză. Pentru mașina mea de exemplu, viteza recomandată este de 130 km/h în treapta a șasea.

2. Schimbarea corectă a treptelor de viteză
Acesta este un alt mod prin care poți să reduci consumul de combustibil al mașinii tale. Prin urmare, ar trebui să începi ușor cu treptele inferioare și apoi să treci rapid la treptele superioare.
Procedând astfel, poți evita prea mult stres asupra motorului. Dacă acest lucru este practicat, motorul mașinii tale ar funcționa confortabil pe banda economică. Acest lucru, la rândul său, mărește autonomia deoarece se consumă mai mult combustibil în treptele inferioare atunci când accelerezi puternic.

3. Elimină greutatea în exces
Nici chiar ca în poza de mai sus, dar să renunți la unele bagaje grele (de care nu ai nevoie) sau lucruri grele nu este o idee rea.
Un portbagaj montat pe acoperișul mașinii tale este util cand ai multe bagaje, incontestabil, dar acest lucru crește rezistența aerodinamică și scade semnificativ economia de combustibil. Acest lucru afectează mai mult vehiculele mai mici.

4. Evită să stai pe loc cu motorul pornit
Lăsarea motorului vehiculului pornit atunci când mașina este parcată este o mare greșeală.
Când te afli în trafic și așteptarea este mai mare de 10 secunde, este recomandat sa oprești motorul. Acest lucru ar economisi combustibil. Contrar credinței populare, funcţionarea motorului la ralanti consumă mai mult combustibil decât repornirea motorului.

5. Evită să apeși pedala până în podea și ambreiajul prea des
Cand ai piciorul greu vei risipi cantități enorme de carburant. Acest lucru se datorează faptului că, cu cât accelerezi mai tare, cu atât irosești mai mult combustibil. Așadar, apasă pedala ușor și constant. Daca nu ai 600 CP, mașina tot la fel accelerează.
În traficul bară la bară, mersul cu ambreiajul este un obicei comun și una dintre cele mai mari greșeli. Nu doar că acest obicei poate extrage mult combustibil din rezervor, dar și uzează placa de ambreiaj.
Așteaptă să se formeze o distanță de măcar 3-4 mașini între tine și cel din față sau pană te claxonează cel din spate, apoi pleci normal de pe loc, iar jumatate din distanță o parcurgi în frână de motor.

6. Frânează lin
Evită frânarea bruscă ori de câte ori este posibil. Aceasta nu numai că se dovedește a fi un obicei de condus eficient din punct de vedere al consumului de combustibil, dar este și mai ușor pentru anvelopele și frânele mașinii tale. Astfel, poți economisi bani chiar și pentru costurile de întreținere și reparații ca un beneficiu suplimentar.

7. Menține o presiune adecvată în anvelope
Majoritatea anvelopelor au marcaje cu presiunea recomandată. Dacă nu au anvelopele, are mașina. Fie pe interiorul capacului rezervorului, fie pe unul dintre praguri, sau chiar sub capotă.
Împreună cu îmbunătățirea siguranței vehiculului, aceasta asigură longevitatea anvelopelor. De asemenea, face minuni pentru consumul de combustibil al mașinii! Așadar, asigură-te că anvelopele sunt umflate la presiunea recomandată, așa cum este specificat de producător.

8. Întreținere și service regulat
Este evident că întreținerea regulată a mașinii ar ajuta cel mai mult la îmbunătățirea consumului de combustibil.
Acest lucru se datorează faptului că piesele mobile ale mașinii, cum ar fi motorul și cutia de viteze, necesită o lubrifiere adecvată. Sunt două lucruri simple, dar culoarea/consistența uleiului si nivelul acestuia, trebuie măsurate cu atenție pentru performanța optimă a mașinii tale.
VEZI SI:
- Care este diferența dintre AWD, 4WD și 4×4?
- Sfaturi de conducere în timpul iernii
- Ghid complet semnificatie martori bord
- Cum sa negociezi pretul unei masini second-hand: sfaturi si trucuri
- 6 greseli comune pe care le fac cumparatorii de masini second hand
- Cum sa testezi o masina second hand – Test Drive
- 6 beneficii ale folosirii pieselor auto din dezmembrari
- La ce să fii atent când cumperi o mașină electrică second hand
- Cum funcționează mașinile hibride
- Capacitatea cilindrică a motorului: ce este, cum se calculează și la ce folosește
- Ce este cuplul la o mașină și cum se calculează
- Cutie de viteze automata DSG – Pareri, costuri si explicatii
- Martor Check Engine Aprins. Care sunt motivele?
- Ce este un afișaj head-up sau HUD?
- Tipuri de ulei de motor
- Ce este cruise control și adaptive cruise control?
- Ce este un supraalimentator?
- Ce este frânarea regenerativă?
- Ce este keyless entry și keyless start?
- Cum functioneaza mașinile cu GPL?
- Ce este Alcantara?
- Ce este eCall?
- Motor cu 3 cilindri vs motor cu 4 cilindri: performanță, eficiență, întreținere
- Ce este Euro NCAP si prin ce probe trec mașinile?
- Ce înseamnă când iese fum negru, albastru sau alb pe țeava de eșapament?
- Bujii și Bujii incandescente. Care este diferenta?
- Ce înseamna o mașină sigură?
Urmărește RomAuto.ro pe Google News