Mașinile hibride, hibride plug-in și cele electrice fac parte din obiectivul pe termen lung al guvernelor privind interdicția vânzării de mașini noi non-hibride pe benzină și diesel, care va intra în vigoare în 2030, forțându-ne să trecem la o formă de transport electrificată.
- Masini hibride – HEV
- — Avantajele și dezavantajele mașinilor hibride
- Masini hibride plug-in – PHEV
- — Avantajele și dezavantajele mașinilor hibride plug-in
- Masini electrice – EV / BEV
- — Avantajele și dezavantajele mașinilor electrice
Infrastructura este în prezent unul dintre cele mai mari obstacole cu care se confruntă planurile de trecere totală la mașini electrice, dar progresele sunt vizibile. Numărul de mașini EV este în creștere bruscă, dar, deocamdată, vehiculele hibride pe benzină și diesel vor continua să joace un rol important în vânzările de mașini noi. Tranziția completă către mașini noi de vânzare cu emisii zero (doar mașini electrice și pe hidrogen), este așteptată până în 2035.
Există o neînțelegere cu privire la momentul în care vor avea loc interdicțiile și cum vor fi aplicate. Mașinile existente pe benzină și diesel nu vor fi scoase din circulație după datele țintă. Acest lucru te asigură că mașinile clasice și mașina ta actuală, nu vor deveni ilegal de utilizat după 2035, iar benzinăriile nu vor dispărea prea curând.
La fel ca mulți alți șoferi, poate ai decis să să treci la un vehicul hibrid, hibrid plug-in sau complet electric, dar este important să înțelegi diferențele dintre cele trei; avantajele și dezavantajele lor, de la caracter practic până la costurile de funcționare.
Am creat acest ghid pentru mașinile HEV (hibride cu auto-încărcare), hibride plug-in (PHEV) și mașinile complet electrice (EV sau BEV) pentru a te ajuta să determini care dintre ele este cel mai potrivit pentru tine.
Ulterior, poți să citesti si listele noastre cu cele mai bune masini plug-in hybrid 2022, cele mai bune SUV-uri electrice in 2022 și top masini electrice ieftine 2022.